Μελλοντικές παραστάσειςΠρόσφατες παραστάσειςΌλες οι παραστάσεις
2016
Μία παράσταση με ατελείωτο πάθος…
…και κάθε Πέμπτη εκπλήξεις…
από τις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ για λίγες εμφανίσεις…

Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη και τους επίλεκτους χορευτές τους.
Από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη ώρα 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό για λίγες εμφανίσεις.
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Ανδρέα Γεωργιλάκη.
Κρατήσεις : 210 – 3458615
Είσοδος: 10 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα

pdvd-horz
2016
«Λαβύρινθος , από το σκοτάδι στο φώς» μια χοροθεατρική παράσταση στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κρητικός χορός αντάμωσε επί σκηνής με τον σύγχρονο χορό.
Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με την ομάδα σύγχρονου χορού του χορογράφου – σκηνοθέτη Παύλου Κουρτίδη.
Σκηνοθεσία : Παύλος Κουρτίδης.
Έπαιξαν οι μουσικοί : Γιώργος Κοντογιάννης , Δημήτρης Βαρελόπουλος , Ανδρέας Αρβανίτης , Μαρίνος Τρανουδάκης και Βασίλης Τσεντούρος.
afisa-lavyrinthos

2016

«Κρήτη μου» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή Half Note. Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς σε μία διάσημη σκηνή της Αθήνας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χορού. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.
kriti-1

2015

«Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη εν χορώ & οργάνοις» Μια χοροθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν επί σκηνής με τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλάκη και με τους μουσικούς Γιώργο Κοντογιάννη , Δημήτρη Βαρελόπουλο, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Βαγγέλη Καρύπη. Σκηνοθεσία & ερμηνεία του Βασίλη Βασιλάκη. Συμμετείχαν φιλικά οι Γεωργία Νταγάκη και η Καλλιόπη Βέττα.
a3-poster-kazantzakis_imk-1

2015

« Η μουσική είναι μία» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή HolyWood στην Αθήνα. Σε μία σειρά εμφανίσεων όπου ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς και σύμπραξαν επί σκηνής με την ερμηνεύτρια και μουσικό Αρετή Κετιμέ , την ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού , τον κιθαρίστα Χρίστο Τζιφάκη και τον πόντιο λυράρη Ηλία Υφαντή. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.
10946204_10204899242136800_2120405232_o

2014

«Την άνοιξη στην Κρήτη» Μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα την άνοιξη στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τη νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Μαρία Αναματερού, τον λυράρη Γιώργο Κοντογιάννη και τον μουσικό Δημήτρη Βαρελόπουλο.
afisa-pk-2014-small

2013

«Οι Χοροί της Κρήτης» Μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Badminton στην Αθήνα μαζί με τον Ψαραντώνη και την πολυμελή χορευτική τους Ομάδα
792157_4196549724096_1702608338_o

2016

 • «Κρήτη μου» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή Half Note. Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς σε μία διάσημη σκηνή της Αθήνας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χορού. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.
 • «Λαβύρινθος , από το σκοτάδι στο φώς» μια χοροθεατρική παράσταση στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κρητικός χορός αντάμωσε επί σκηνής με τον σύγχρονο χορό.
  Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με την ομάδα σύγχρονου χορού του χορογράφου – σκηνοθέτη Παύλου Κουρτίδη.
  Σκηνοθεσία : Παύλος Κουρτίδης.
  Έπαιξαν οι μουσικοί : Γιώργος Κοντογιάννης , Δημήτρης Βαρελόπουλος , Ανδρέας Αρβανίτης , Μαρίνος Τρανουδάκης και Βασίλης Τσεντούρος.

2015

 • «Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη εν χορώ & οργάνοις» Μια χοροθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν επί σκηνής με τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλάκη και με τους μουσικούς Γιώργο Κοντογιάννη , Δημήτρη Βαρελόπουλο, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Βαγγέλη Καρύπη. Σκηνοθεσία & ερμηνεία του Βασίλη Βασιλάκη. Συμμετείχαν φιλικά οι Γεωργία Νταγάκη και η Καλλιόπη Βέττα.
 • « Η μουσική είναι μία» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή HolyWood στην Αθήνα. Σε μία σειρά εμφανίσεων όπου ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς και σύμπραξαν επί σκηνής με την ερμηνεύτρια και μουσικό Αρετή Κετιμέ , την ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού , τον κιθαρίστα Χρίστο Τζιφάκη και τον πόντιο λυράρη Ηλία Υφαντή. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.

2014 «Την άνοιξη στην Κρήτη» Μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα την άνοιξη στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τη νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Μαρία Αναματερού, τον λυράρη Γιώργο Κοντογιάννη και τον μουσικό Δημήτρη Βαρελόπουλο.

2013

 • «Οι Χοροί της Κρήτης» Μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Badminton στην Αθήνα μαζί με τον Ψαραντώνη και την πολυμελή χορευτική τους Ομάδα.
 • «Όσα ταξίδια» Μία μουσικοχορευτική παράσταση με τους Στέλιο Σταματογιαννάκη, Κώστα Κακουδάκη, Ηλία Σαββάκη και άλλους στο θέατρο Κρεμαστός στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου στα Χανιά και στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης στο Ηράκλειο.
 • «Ανάμεσα σε δυο ποτάμια», μουσικοχορευτική παράσταση με φλαμένκο και κρητική μουσική και χορούς στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια.
 • Ένας σημαντικός ισπανός χορευτής φλαμένκο ο Oskar Des Los Reyes, μαζί με την χορεύτρια Ελένη Παπαδοπούλου συνέπραξε χορευτικά με τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη. Μαζί τους ήταν ο σπουδαίος κιθαριστής – συνθέτης Χρήστος Τζιφάκης. Συμμετείχαν: Όθωνας Μπικάκης λύρα, Μιχάλης Σταυρουλάκης και άλλοι.

2012

 • «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη» μουσικοχορευτική παράσταση με τον Όθωνα Μπικάκη και τους μουσικούς του στο θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με δημοφιλείς στο είδος τους μουσικούς και χορευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και Νίκος Βενετάκης.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο Δόρα Στράτου στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων Σέρρα. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και Νίκος Βενετάκης.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο Άλσους Βεϊκου στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων Σέρρα. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και ο Ανδρέας Φασάκης.

2010

 • «Το νησί που χορεύει» Παράσταση ιδιαίτερη. Ένας μουσικοχορευτικός διάλογος με τον Πάρι Περυσινάκη και τους μουσικούς του στην μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα.
 • «Ένα ταξίδι στην καρδιά της κρητικής παράδοσης» μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Nouveau Theatre de la Sorbonne στο Παρίσι. Μουσικοί της παράστασης ήταν ο Άρης Πρεβεζάνος και ο Έκτορας Κυριάκου.
 • «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη» με τον Γιώργο Σκορδαλό και τους μουσικούς του στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
 • Σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια με την μουσική συνοδεία του Κώστα Σαριδάκη και των μουσικών του.

2011 «Αν έχει η Κρήτη δυο ψυχές» μουσικοχορευτική παράσταση με τον Βασίλη Σκουλά στον πολυχώρο Δαίς στην Αθήνα.

2008

 • Παράσταση χορού και μουσικής με τους Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), Ψαραντώνη, Μάνο Πυροβολάκη κ.α. στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα.
 • «Αντάμωση στο Κάστρο» Μουσικοχορευτική παράσταση με τους Γιώργο Χαλκιαδάκη και Γιώργο Μανωλιούδη στο θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο Φορτέτσα στο Ρέθυμνο.

2009

 • «Κρητικός χορός, η φωνή του σώματος» παράσταση χορευτικών αυτοσχεδιασμών στην μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα. Μουσικοί της παράστασης ήταν ο Άρης Πρεβεζάνος και ο Έκτορας Κυριάκου.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τον Γιώργο Σκορδαλό και τους μουσικούς του στο θέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό.

2007

 • «Αναφορά στην Κρήτη» με τον Βασίλη Σκουλά στο θέατρο Παπάγου στην Αθήνα.
 • «Για ιδές περβόλι όμορφο» με τον Βασίλη Σταυρακάκη στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.
 • «Η Κρήτη των ονείρων» με τον Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) κ.α. στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου στην Αθήνα. Φιλική Συμμετοχή : Mάνος Πυροβολάκης.
 • Σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια με την μουσική συνοδεία του Πέτρου Σαριδάκη και των μουσικών του.

2006

 • «Για ιδές περβόλι όμορφο» με τον Πέτρο Σαριδάκη και άλλους .Φιλική Συμμετοχή: Νίκος Ανδρουλάκης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και η ηθοποιός Γιούλη Τσαγκαράκη στο θέατρο ελληνικών χορών Δόρα Στράτου.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, κ.α. στο θέατρο του Υακίνθου στα Ανώγεια – Υακίνθεια και στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, κ.α. στο θέατρο Rialto στην Λεμεσό της Κύπρου.

2005

 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, Αλέξανδρο Παπαδάκη κ.α. στο Νέο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τον Δημήτρη Βακάκη κ.α. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

2004 «Ο χορός στην Κρήτη» με τους Αντώνη Μαρτσάκη, Γιώργο Στριλιγκά Αλέξανδρο Παπαδάκη κ.α. στο θέατρο Κνωσός στην Αθήνα. Αφήγηση κειμένων : o ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας.

2003 «Άρωμα Κρήτης» με τον Δημήτρη Σγουρό στο κάστρο Καζάρμα στην Σητεία.

2000 «Σεργιάνισμα στην Κρήτη» με το μουσικό σύνολο Παλαιϊνά Σεφέρια στο θέατρο Μινώα στην Αθήνα.

1998 «Σεργιάνισμα στην Κρήτη» με τον Μιχάλη Τζουγανάκη στο θέατρο Μινώα στην Αθήνα.